De laatste keer, alles voor het laatst (snik, - Reisverslag uit Sundbyberg, Zweden van Daniëlle Meijvogel - WaarBenJij.nu De laatste keer, alles voor het laatst (snik, - Reisverslag uit Sundbyberg, Zweden van Daniëlle Meijvogel - WaarBenJij.nu

De laatste keer, alles voor het laatst (snik,

Door: Daniëlle Meijvogel

Blijf op de hoogte en volg Daniëlle

30 April 2007 | Zweden, Sundbyberg

snik, snik).

Woensdag 25 april
Vandaag is het precies drie maanden geleden, dat ik voor het eerst voet op Zweedse bodem zette. En nu… drie maanden later, ben ik hier al helemaal ingeburgerd.

Vandaag moest ik mijn tweetalige verslag aan de directeur van de Stella Nova laten zien. Ik heb vijf uur lang zitten toekijken hoe hij het herschreef. Gelukkig stond er nog een laatste schoolbezoek op de planning, anders had ik er waarschijnlijk de hele dag gezeten. Ik bracht een bezoek aan ‘Skogsgläntan’, een kleine school in Skarpneck. Bij aankomst werd ik verrast door een Nederlandstalig welkom. De ene vrouw bleek een Nederlandse moeder te hebben en de andere heeft een tijdje in Nederland gestudeerd. Verder dan het verwelkomen en wat andere kleine zinnen kwamen ze niet, maar het was wel erg leuk. Van wat er vertelt werd heb ik door de vermoeidheid weinig meegekregen. Soms zeggen foto’s meer dan woorden. Hopelijk geldt dat ook voor dit bezoek, haha. Ik heb in ieder geval een heleboel foto’s gemaakt.

Donderdag 26 april
Vandaag heb ik samen met Fleur een laatste bezoek aan Stockholm gebracht. Nog een laatste wandeling door Stockholm en voor de laatste keer shoppen in Stockholm. Het was prachtig weer en ik heb nog even heerlijk van Stockholm genoten en alles in me opgenomen. Stockholm is echt mijn tweede thuis geworden. Ik zal het missen.

Op de terugweg hebben we alvast een kaartje voor de ‘Flygbussarna’ gekocht, de bus die tussen Stockholm en Arlanda (het vliegveld) rijdt. Ja… het is nu officieel, dinsdag kom ik naar huis. Het vertrek komt nu al wel héél dichtbij (snik, snik, snik).

’s Avonds moesten we nog even naar de Stella Nova, ditmaal voor de laatste keer. Het enige bezoek dat ik nu nog aan de stageschool breng is maandag, om afscheid te nemen van de kinderen, de families en de collega’s.

Bij thuiskomst was het tijd om mijn tas in te pakken. Nog niet voor mijn terugkeer naar Nederland, maar voor mijn weekendje Gotland, waar we deze drie maanden mee afsluiten.

Liefs, Daniëlle

• 01 Mei 2007 - 10:28

Marga:

Vijf uur toe moeten kijken hoe je verslag herschreven werd?????????

Jammer van alle energie die je er in gestoken hebt.